Переяславця Валерія Сахна посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Переяславця воїна-захисника Валерія Сахна посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це повідомляють на офіційному сайті Переяславської міської територіальної громади, передає Proslav.

Переяславця Валерія Сахна посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня
Переяславця Валерія Сахна посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Нагороду вручили матері Героя Оксані Сахно.

«30-го червня я отримала твою нагороду. Я би віддала все, що маю, за те, щоб ти отримав її власноруч. Це був День народження твоєї частини. Навколо – хлопці і дівчата в військовій формі. Нагородження, квіти, подарунки, усмішки, розмови, сльози, очі, що бачили багато, чого б не мали бачити… Я рада була зустріти твоїх побратимів. Вони просили вибачення, за те, що не вберегли тебе, я обнімала їх, неначе це часточка тебе. Неначе – це мої рідні хлопчики… І був жаль, і біль, що ти так мало встиг. Люблю, горджусь, мій сину…», – написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Молодший сержант Валерій Сахно віддав своє життя 7-го серпня 2022 року на сході України, виборюючи українську Незалежність.

12 серпня відбулась велелюдна церемонія прощання з воїном. Тоді до Храму Воскресіння Христового у Переяславі прийшли десятки переяславців – знайомих та земляків бійця, яким болить ця втрата. Свій останній спочинок захисник знайшов на Підварському кладовищі – церемонія прощання та погребіння була не менш велелюдною та сумною.

Нещодавно під час відкриття «Алеї Героїв» посмертно нагородили ще кількох переяславців. Пам’ять про усіх, хто віддав свої життя за майбутнє України, житиме вічно!

Exit mobile version