Переяславські школярі відзначили День миру патріотичною ходою та флешмобами

У переяславських навчальних закладах провели заходи з нагоди Міжнародного дня миру, який у всьому світі відзначають 21 вересня, повідомляє Proslav.

Переяславські школярі відзначили День миру патріотичною ходою та флешмобами
Переяславські школярі відзначили День миру патріотичною ходою та флешмобами

Учні гімназії №1 пройшли “ходою миру” до міської ради

Зранку четвертокласники гімназії №1 влаштували патріотичний флешмоб. На захід до них прийшли Герої сьогодення – військовослужбовці. Потім школярі зі своїми педагогами – Наталією Литвиненко, Надією Філоненко та заступницею директора з виховної роботи Ларисою Пилипенко організували Ходу миру. Пройшли біля Алеї Героїв, вшанувавши пам’ять полеглих воїнів-земляків. А далі завітали до міської ради: гучними гаслами та патріотичними піснями привітали керівництво і працівників органів місцевого самоврядування. Міський голова Вячеслав Саулко подякував дітям і вручив солодощі. Сфотографувавшись на згадку, юні переяславці попрямували до відділу поліції та відділу освіти.

У другій гімназії виготовили 120 голубів із солоного тіста

На шкільному подвір’ї другої гімназії встановили інсталяцію з голубами, які школярі виготовили з солоного тіста. Кожен голуб символізує своєрідне послання, в якому діти висловлюють сподівання на мир і спокій в Україні, дякують мужнім захисникам за те, що виборюють незалежність Батьківщини.

Учні п’ятих та шостих класів поставили танець, а учасниці Рою “Переяславські козаки” клубу “Джура” Влада Мостова, Вікторія Заболотня та Поліна Бурчик виконали пісню “Українка я”.

У гімназії №3 писали захисникам листівки

Учні та вчителі Переяславської гімназії №3 створили листівки та малюнки з найщирішими словами підтримки. Незабаром їх передадуть захисникам і захисницям.

Про Міжнародний день миру

Міжнародний день миру був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році для того, щоб підсилити ідею миру серед усіх країн та народів. Спочатку цей день святкували третього вівторка вересня. Але у 2001 році ухвалили рішення про зміну дати святкування. І починаючи з 2002 року Міжнародний день миру відзначають 21 вересня.

Щорічно цього дня в ООН проводять святкові заходи, які традиційно включають Ходу миру. Невід’ємною частиною урочистостей є відлуння «Дзвону миру» та хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу, на ньому є напис: «Нехай буде мир в усьому світі». 

ООН закликає всі країни світу зупинити військові дії та припинити проливати кров. Цей день для того, аби спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру, обміну інформацією та практичним досвідом його досягнення.

Нагадаємо, навіть каштани можуть допомогти ЗСУ: переяславські старшокласники започаткували акцію.

Exit mobile version