Порятунок потопаючих – справа рук небайдужих

Про те, що на міському пляжу дівчина-підліток наковталася води та ледь не потонула, плаваючи на кругу, 11 липня повідомляли у відділі поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського районного управління поліції. 

Через декілька тижнів деталі цієї події стали більш відомими, адже одним із тих, хто рятував дівчат того дня на воді був Сергій Кузьменко – староста сіл Дем’янці та Харківці, що належать Переяславській громаді. Скориставшись нагодою, дізналися, що трапилося на воді того спекотного дня. 

“Одна з дівчат то виринала з води, то зникала”

“Разом із друзями приїхали відпочити та покупатися на міський пляж у Переяславі. Усе було добре, ніщо не передвіщало біди, купалися досхочу. Коли грали м’ячем на дещо більшій глибині, то позаду почув жіночий крик, що, мовляв, дивіться, там дівчата тонуть! Озирнувшись, побачив у воді на відстані десь ста метрів на глибині двох дівчат, одна з яких кричала від паніки, а інша – то виринала з води, то зникала. Відразу ж підпливши до них ближче, засумнівався, чи встигну до обох відразу. Побачив неподалік відпочиваючих із надувним матрацом, серед яких і хлопці з Дем’янець – Сергій Вірьовка, Олексій Мамітько, Володимир та Павло Губарі. Попросив про підмогу для тієї дівчини, що знаходилася ближче. У той момент найбільше хвилювався про те, що можу не встигнути з порятунком, адже глибина води, де були дівчата сягала більше чотирьох метрів”, – розповів Сергій Кузьменко.

“Їхньому життю вже нічого не загрожувало”

Та, до якої чоловік поплив відразу, дуже кричала та намагалася викарапкатися самотужки. Перш за все він намагався її заспокоїти, допомогти випливти з глибини, хоча, як виявилося, плавати дівчина уміє. Її життю чи здоров’ю вже нічого не загрожувало, хоча виглядала зляканою. Дістатися до берега швидше змогли завдяки катамарану відпочиваючих. 

Що ж до тієї, яку небайдужі витягли на матраці та доправили на берег, їй знадобилася допомога: спочатку на березі першу допомогу надавав хтось із відпочиваючих, а потім для неї викликали “швидку”, після чого на декілька днів ушпиталили до Бориспільської лікарні. 

“Як з’ясувалося пізніше, дівчата плавали на надувному крузі, який опинився на глибині та зненацька перекинувся. Досі не розумію, чому вони туди запливли. Вдячний хлопцям, що відгукнулися на допомогу та не лишилися байдужими”, – завершив нашу розмову Сергій Кузьменко. 

Рятувальники б’ють на сполох, бо за перший місяць літа на водоймах України загинуло 52 людини, з них 14 дітей. І щодня ця сумна статистика зростає. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій та просить на воді бути обережнішими.

Exit mobile version