«Прокачай свій мозок!»: у Переяславі відкрили Центр дитячого розвитку із найсучаснішими методами освіти

У наш час навчання – чи не найголовніша форма інвестицій у майбутнє. Як і будь-яка інша інвестиція, вона має бути ефективною та дієвою. Саме тому у Переяславі створили Центр дитячого розвитку, який об’єднує одразу три школи: Академію розвитку інтелекту «Smartum-Переяслав», Школу робототехніки та програмування «RoboCode» та Школу-студію «HelloSmart». Кожна з них окремо дозволяє оволодіти знаннями та навичками у певній сфері, але разом вони гармонійно доповнюють одна одну.

«Прокачай свій мозок!»: у Переяславі відкрили Центр дитячого розвитку із найсучаснішими методами освіти

Заняття у Центрі побудовані так, що діти мають змогу навчатися паралельно на кількох напрямках або поступово покращувати свої вміння у конкретній спеціальності. Але варто більш детально розглянути кожну школу.

Академія розвитку інтелекту «Smartum-Переяслав» пропонує широкий вибір навчальних та розвивальних програм для дітей від 5 років. Основний акцент робиться на тренуванні розумових здібностей дитини, розкритті потенціалу її мозку, нестандартних техніках сприйняття та обробки інформації, застосуванні інноваційних технологій у навчанні. Учні отримують яскраві підручники та доступ до унікальної онлайн-платформи для самостійного тренування та виконання домашнього завдання. Впродовж навчання діти мають можливість брати участь у різноманітних змаганнях як національного, так і міжнародного рівнів.

Академія розвитку інтелекту «Smartum-Переяслав»

В Академії успішно використовуються сучасні і цікаві учням методики:

1. Ментальна арифметика –це методика розвитку одночасної роботи обох півкуль головного мозку за рахунок уявної візуалізації обчислень на рахівницях абакус. Мета ментальної арифметики – натренувати мозок для максимальної швидкості сприйняття й обробки інформації. Ця методика створює міцну базу для самореалізації. Завдяки їй поліпшується успішність з усіх шкільних предметів, незалежно від профілю. А висока швидкість усного рахунку – не головний, але приємний «побічний ефект». Між іншим, один з наших учнів, Віталій Чорний (7 років), є переможцем Всеукраїнського турніру з ментальної арифметики «Battle2022».

Академія розвитку інтелекту «Smartum-Переяслав»

2. Меморика – це авторська методика, спрямована на розвиток пам’яті, розрахована на дітей від 7 років. Мета курсу – навчити дитину керувати всіма процесами своєї пам’яті за рахунок образного мислення та систематизації даних. Меморика навчить дитину швидко обробляти й запам’ятовувати будь-який матеріал. Вона буде займатися в школі не тільки легко, але і з інтересом. Уже за місяць ви побачите перші результати. Дитина навчиться запам’ятовувати інформацію у нестандартний спосіб, що допоможе розвинути її довготривалу пам’ять.

3. Ліберика – методика, спрямована на розвиток швидкості читання. Завдання Ліберики – навчити читати швидше в 5 і більше разів зі стовідсотковим розумінням прочитаного. Дитина вчиться концентруватися на важливому і швидко запам’ятовувати. До курсу Ліберика входить комплекс вправ, що складається зі спеціальних технік читання з використанням авторських розробок. За допомогою цих технік дитина переходить від класичного горизонтального читання до блокового читання і навіть до читання зверху вниз. Розуміння поліпшується за рахунок комплексу вправ для розвитку образного мислення, уваги і пам’яті.

4. Підготовка до школи – курс, що складається з комплексу занять для підготовки дітей 5-6 років до школи: навчання читанню, письму, основам математики та загальнорозвиваючі заняття. Ця методика включає в себе три основні напрямки:

Академія розвитку інтелекту «Smartum-Переяслав»

5. Читарика – формує у дітей навичку плавного складового читання з поступовим переходом до читання цілими словами. Після чого формується звичка усвідомленого читання речень, а також невеликих текстів з повним розумінням змісту прочитаного. Після пробного уроку тренер визначає, з якого модуля рекомендовано розпочати навчання. Заняття проходять як за підручниками, так і передбачає ігровий компонент в онлайн-платформі. На ній діти виконують унікальні ігрові завдання, і в процесі максимально швидко і точно освоюють читання.

6. Амаматика – програма навчання для школярів від 6 до 12 років, що включає в себе математику, логіку, основу програмування та фінансову грамотність. Навчання в класі та на платформі включає 6 розділів: Арифметика, Геометрія, Задачі, Фінансова грамотність, Основи програмування, Інші ігри (ігри на розвиток логічного мислення, уваги та пам’яті). Тренажер з математики дозволяє ефективно закріпити вивчений матеріал та зробити заняття захопливими.

7. Англійська мова від Smartum – методика, розроблена на основі найкращих практик вивчення англійської мови. Курс націлений на те, щоб діти в найкоротші терміни починали не тільки правильно читати, писати, говорити, але й навіть думати англійською. Програма містить понад 100 навчальних ігор, розроблених під кожний розділ курсу. Всі ігри озвучені професійними дикторами та адаптовані під будь-який пристрій. Граючись, дитина крок за кроком опанує всі правила англійської, а також отримає практичний досвід використання нових знань у житті. Власний розмовний клуб, за допомогою якого діти вчаться застосовувати навички англійської в розмові з носіями мови, зі старшими та однолітками.

Школа робототехніки та програмування RoboCode – міжнародна школа для дітей та підлітків. Філії розташовані в п’яти країнах (Україна, Польща, Молдова, Румунія та Туреччина), а це – 85 шкіл, більше 9000 учнів! Навчання в RoboCode – це покрокове освоєння коду, вивчення основ фізики та математики. Пройдений матеріал одразу ж закріплюється на практиці. Це виховує цілеспрямованих та уважних до деталей спеціалістів.

Школа робототехніки та програмування RoboCode Переяслав

Основні напрямки навчання в школі робототехніки та програмування RoboCode:

1. Робототехніка – блок навчальних програм для дітей від 8 років. Програма курсу містить: основи програмування в Scratch та Ardublock, введення в робототехніку, цифрові та аналогові сигнали та датчики, пристрої введення та виведення інформації, протоколи передачі даних, програмування на С++, розробка додатків для ОС Android.

2. Розробка ігор – це напрямок для дітей від 9 років, освоївши який, учні зможуть створювати власні ігрові світи. Цей курс включає в себе: введення в гейм-розробку, інтерфейс Construct, роботу з анімацією та ефектами, розробку простого штучного інтелекту, взаємодію з ігровим середовищем, вивчення візуальної мови BOLT, анімацію в SpriteSheet, створення ігрового інтерфейсу.

Школа робототехніки та програмування RoboCode Переяслав

3. WEB-програмування – курс, розрахований на дітей від 10 років. Основу програми складають: введення в HTML, CSS: технології FlexBox та Grid, адаптивна верстка, дебютний LandingPage.

HelloSmart – школа-студія цифрових технологій для дорослих та дітей. Діджиталізація охоплює все більше сфер нашого життя, тому у цьому потоці інформації треба орієнтуватися. І не тільки дітям, але і дорослим. Що таке 3D-принтер та як він працює, про які цікаві можливості вашого смартфону ви навіть не здогадувалися? Розповідаємо простою мовою про складні речі!

HelloSmart Переяслав – школа-студія цифрових технологій для дорослих та дітей

У школі функціонують дві навчальні програми:

1. 3D-моделювання та друк – це навчальна програма для дітей від 10 років. Студенти навчаються не просто створювати власні 3D об’єкти та персонажі – в подальшому вони проектуватимуть цілі тривимірні світи! І це будуть не лише комп’ютерні моделі – діти матимуть можливість надрукувати власні проекти на 3D-принтері. Ба більше, надалі вони зможуть анімувати та портувати свої моделі в Unity, створивши власну 3D-гру.

Наша мета – навчити дітей створювати власні продукти: від оригінальної ідеї до реалізації повноцінного проекту.

2. SmartphoneGuru – навчальна програма, яка розрахована більше на дорослих, ніж на дітей. У наш час смартфон – не просто засіб зв’язку, а скоріше предмет першої необхідності. І, як не дивно, саме старшому поколінню інколи важко опанувати ці гаджети. Тому школа HelloSmart  розробила спеціальний курс для дорослих з повноцінного вивчення усіх тонкощів використання цього пристрою. Адже вчитися – ніколи не пізно!

Наша адреса: м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, 18

Телефони: (063) 271-74-40, (095) 537-82-33

Пам’ятайте – все, що існує на світі, колись було лише мрією!

Exit mobile version