«Пропагандистською зброєю ворога є і “хороші росіяни”», – Ганна Маляр висловилася щодо випадків прозріння в рф

Пропагандистська зброя рф так само небезпечна, як і ракети. А «хороші росіяни» – гарний аргумент для противників санкцій і визнання росії країною-терористом. Таку думку висловила у Facebook заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона розповіла українцям про те, яку роль у роспропаганді можуть відіграти «хороші росіяни» і чому не варто вестися на ці хитрощі.

Ганна Маляр хороші росіяни

«Приміром, чому ми завжди просимо – не вихвалятись публічно яку допомогу ви привезли в шпиталь і не світити сам шпиталь? Ми добре знаємо, що у росіян є координати шпиталів. Але для них важливо не просто влучити ракетою, а завдати одночасно ще й пропагандистський удар. Тому все, чим ми публічно вихваляємось з координатами і точними назвами, стає їхньою мішенню, в яку можна одночасно влучити двома видами зброї – ракетою та пропагандою», – написала Маляр.

Саме через таких громадян росія продовжує просувати «виправдання» війни, а Захід сумнівається у необхідності впровадження нових міжнародних санкцій: «Вони справді можуть бути хорошими, але їх однозначно використають проти нас. Це наживка – як черв’ячок на риболовному гачку. Яка з них користь авторитарному російському режиму? Величезна! Бо коли вони є, то режим вже не такий ніби й авторитарний. Вже для противників санкцій і визнання Росії країною-терористом є гарний аргумент. Мовляв, там же є притомні відомі люди, лідери думок, давайте через них змінювати Росію і росіян».

«Не плутайте поле битви. Нам «хороші» росіяни потрібні не в нашому інформаційному полі, а в російському – хай достукуються до своїх співгромаян», – наголошує заступниця міністра.

Вона також закликала берегти своє інформаційне поле від російської інформаційної експансії: «Ми з вами вже за ці півроку дійшли до найвищого рівня інформаційного супротиву – бо в нас не заходить жоден їх фейк, і жодна інформ.операція – все провалюється. Вони навіть у співпраці з деякими «нашими» політ.силами не можуть ніяк розкрутити цю їхню провокацію про конфлікти у військово-політичному керівництві».

Ганна Маляр нагадала, як нещодавно росіяни знову запускали цю кампанію, знову стравлювали Банкову і Главкома, щоб ослабити наші центри прийняття рішень: «…але крім трьох «блогерів», двох «експертів» та одного «лідера думок» – ніхто у це інформаційне багно не вліз. Бо наші люди вже добре навчились розрізняти яка саме інформація підриває державу під час війни».

Читайте в матеріалі ProSlav про те, як представники КОВА прочитали неформальні лекції студентам університету Переяслава.

Exit mobile version