П’ять фільмів-номінантів на премію «Оскар-2024», які неодмінно потрібно подивитись

Невдовзі відбудеться 95-та церемонія вручення премії «Оскар» у номінації «Найкращий фільм». Вручення однієї з головних нагород у кіно-світі має відбутись 10 березня поточного року.

П’ять фільмів-номінантів на премію «Оскар-2024», які неодмінно потрібно подивитись
П’ять фільмів-номінантів на премію «Оскар-2024», які неодмінно потрібно подивитись

Які фільми номіновано на премію Оскар у 2024 році

Загалом за «Оскар» змагатимуться 10 найкращих стрічок, серед яких: «Американське чтиво», «Бідолахи», «Анатомія падіння», «Травень, дурень», «Залишені», «Маестро», «Оппенгеймер», «Зона інтересів», «Вбивці квіткової повні», та «Барва пурпурова».

Proslav пропонує ознайомитись із п’ятіркою претендентів, які неодмінно потрібно подивитись.

Фільм «Оппенгеймер»

В основі сюжету стрічки історія життя і роботи американського вченого в області фізики Роберта Оппенгаймера. Його запросили до розробки атомної зброї під час Другої світової війни. Режисери, сценаристи та актори змогли показати не тільки працю групи учених над смертоносною зброєю, а й внутрішні переживання головного героя фільму.

Оппенгеймер. Новий трейлер

Фільм «Вбивці квіткової повні»

Стрічка розповідає про взаємини між корінними американцями та колонізаторами. Головний персонаж Ернест приїжджає після війни до свого дядька в Оклахому. Останній крупний землевласник та справжній друг індіанців. Він запропонував своєму племіннику одружитися на дівчині з багатого роду осейджів. Однак це зроблено не просто через любов. Дядько хотів прибрати до рук їхні права на землю.

Вбивці квіткової повні. Офіційний трейлер

Фільм «Бідолахи»/«Бідолашні створіння»

Ексцентричний вчений воскрешає вікторіанську жінку, замінивши її мозок на дитячий. Вона встає на ноги, починає жити та вирушає у мандрівку Європою разом із своїм кавалером.

Фільм «Бідолашні створіння», режисера Йоргоса Лантімоса, вже встигла отримати «Золотого лева» на Венеційському кінофестивалі.

Бідолашні створіння. Трейлер

Фільм «Залишені»

Події кінокартини розгортаються у 1970-му році. Вчитель історії у школі-інтернаті Нової Англії змушений залишитись з кількома учнями, які не мають куди поїхати під час різдвяних канікул. Нудьга та самотність призводять до вживання алкоголю та деструктивної поведінки. Ця суміш призводить до деяких конфліктів між вчителем та учнем.

THE HOLDOVERS - Official Trailer [HD] - In Select Theaters October 27, Everywhere November 10

Фільм «Американське чтиво»

Один із головних персонажів стрічки автор Телоніус Еллісон роздратований тим, що його останній твір не викликав захоплення серед видавців. Натомість книга іншої героїні Сінтари Голден потрапляє до переліку бестселлерів.

Однак Еллісон не здався і вирішив «дати читачу те, чого він хоче». Й створює яскраву пародію, яка має шалений успіх. Загалом фільм «Американське чтиво» – це чудова сатира про те, як у сучасному світі зображають темношкірих у художній літературі, кіно тощо.

AMERICAN FICTION | Official Trailer

Водночас нагадуємо про добірку українських фільмів які точно варто переглянути. Один з них номінували на премію «Оскар». Перелік та опис кінострічок – у нашому матеріалі.

Exit mobile version