Ракетна атака по Україні: влучання в Умані, Дніпрі й на Київщині

У п’ятницю, 28 квітня, стратегічна авіація росії завдала ракетного удару по території України. Всього було запущено 23 крилатих ракети, з них 21 вдалось збити силами ППО. Однак було кілька влучань, зокрема, й на Київщині, інформує Proslav.

Близько 4 ранку літаки стратегічної авіації Ту-95 атакували Україну з району Каспійського моря. Завдяки злагодженим діям ППО було збито 21 ракету з 23. Про це повідомили у телеграм-каналі Повітряних сил ЗСУ. Окрім цього, було збито 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Влучання в Умані на Черкащині

На жаль, було зафіксовано два влучання у місті Умань, що на Черкащині. Одне з них прийшлось на житловий будинок. Внаслідок цього було повністю зруйновано під’їзд багатоквартирного помешкання. Внаслідок роботи ППО уламками від ракет було пошкоджено складські приміщення.

Ракетний удар росії по Умані. 28.04.2023

На 9:36 кількість загиблих в Умані складає 9 осіб, серед них – дитина. Також поранення різного ступеню отримали 17 людей.

За повідомленням Президента України Володимира Зеленського, всього під час цього влучання по Умані пошкоджено 10 багатоквартирних будинки.

В місті оголошено триденну жалобу за загиблими у наслідок російської агресії.

Влучання на Київщині

За попередніми даними, в районі повітряного простору Києва було знищено 11 крилатих ракет. Окрім ракет, було збито ще 2 БПЛА. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Внаслідок падіння уламків, в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожнє покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано.

За повідомленням Київської обласної військової адміністрації, у місті Українка внаслідок падіння уламків російської ракети є влучання в багатоповерховий будинок. Внаслідок цього пошкоджено квартири на 5 та 6 поверсі. Постраждала дитина – дівчинку доставили в Охматдит.

Влучання на Дніпропетровщині

Військові з повітряного командування «Схід» збили 7 крилатих ракет. Проте є негативні наслідки. Про це повідомили у телеграм-каналі Дніпропетровської ОДА.

Влучання на Дніпропетровщині
Влучання на Дніпропетровщині

«У Дніпрі зруйнований приватний будинок. Загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Троє людей постраждали. 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні. 31-річний чоловік лікуватиметься амбулаторно», – повідомив очільник області Сергій Лисак.

Також, за його словами, російські ракети зруйнували будівлю приватного підприємства.

«Вогнеборці працюють на іншому об’єкті, який понівечено через ворожу атаку. Горить будівельна база. Полум’я охопило 400 кв метрів. На цю хвилину його вдалося локалізувати», – додав голова Дніпропетровської ОДА.

Висловлюємо співчуття рідним загиблих.

Exit mobile version