У Переяславі може з’явитися парк Гетьмана Івана Мазепи: на сесії анонсували громадські слухання з цього приводу

З метою увіковічення пам’яті історичної постаті Гетьмана Івана Мазепи за меценатські кошти якого в 1695 році було розпочато будівництво комплексу об’єктів Вознесенського монастиря 44-та сесія Переяславської міської ради ухвалила рішення провести громадські обговорення щодо присвоєння території у 2 га по вул. Михайла Сікорського у Переяславі статусу парку. 

У Переяславі може з’явитися парк Гетьмана Івана Мазепи: на сесії анонсували громадські слухання з цього приводу

Як стало відомо з рішення міської ради у подальшому на даній території формуватимуть зони зелених насаджень загального користування з можливим подальшим розміщенням в межах даних зон супутніх адміністративних об’єктів культурно-просвітницьких установ, центру обслуговування туристів, виставкових павільйонів тощо з урахуванням охоронних зон існуючих музейних комплексів.

Наразі на обговорення громадськості виносять питання про присвоєння назви даній території – парк Гетьмана Івана Мазепи. Повідомляється, що організатором відповідних громадських обговорень стане управління містобудування, архітектури та використання земель виконавчого комітету Переяславської міської ради. Установа визначить форму їх проведення та, у недалекій перспективі, анонсує їх проведення.

Exit mobile version