У Переяславі ремонтують каналізаційну мережу по вулиці Гімназійна: міський голова перевірив хід робіт

У Переяславі продовжуються каналізаційну мережу по вулиці Гімназійна. Міський голова Вячеслав Саулко перевірив хід робіт, передає Proslav.

У Переяславі ремонтують каналізаційну мережу по вулиці Гімназійна: міський голова перевірив хід робіт

Вячеслав Саулко перевірив хід ремонтних робіт на вулиці Гімназійна

Мер нагадав, що навесні цього року на вулиці Гімназійна сталась аварія каналізаційної мережі. Внаслідок цього жителям були спричинені незручності, а аварійний стан загрожував екологічному середовищу й дорожньому покриттю.

«Окрім спричинених незручностей жителям, аварійний стан мережі загрожував екологічному середовищу та створювалась небезпека утворення провалів на проїзних частинах вулиці», – розповів Вячеслав Володимирович.

Пан Саулко зауважив, що працівники КП «Переяславське ВУКГ» спочатку власними силами забезпечували викачування стічних вод. За словами голови Переяславської громади, працівники підприємства автотранспортом вивозили близько 150 кубічних метрів нечистот.

«Згодом – на сесії було прийнято рішення про виділення понад 12 мільйонів для капітального ремонту каналізаційної мережі по вулиці Гімназійна. Дякую депутатам за підтримку у реалізації такого важливого проекту», – зазначив міський голова.

Вячеслав Володимирович вказав, що наразі тривають ремонтні роботи. Однак, за його словами, складність виконання полягає у тому, що глибина мереж подекуди сягає п’яти метрів, а протяжність – сотень метрів.

«Маю велику надію, що нам вдасться завершити заплановане якомога швидше, а про цю проблему переяславці забудуться щонайменше на 50 років. Працюємо далі заради наших жителів», – резюмував Саулко.

У Переяславі ремонтують каналізаційну мережу по вулиці Гімназійна: міський голова перевірив хід робіт

Деталі ремонту каналізаційної мережі від начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ Олександра Вітківського

Начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ Переяславської міської ради Олександр Вітківський розповів Proslav, що метою реалізації проєкту є забезпечення безаварійної експлуатації мережі самопливної господарсько-побутової каналізації по вулиці Гімназійна.

Він також підкреслив на тому, що стан мережі створював загрози екологічному середовищу та санітарно-епідеміологічній обстановці прилеглих житлових районів. Водночас, за словами Олександра Олеговича, через неналежний стан труб, збільшуються затрати на усунення аварій та можливість забруднення навколишнього середовища стічними водами.

«Враховуючи існуючу конфігурацію мереж, в період усунення аварій на колекторі, відсутня технічна можливість забезпечувати споживачів послугами з централізованого водовідведення на деяких ділянках. Для забезпечення подальшої безвідмовної експлуатації каналізаційних мереж заплановано проведення їх капітального ремонту», – додав пан Вітківський.

Які роботи будуть проводити на об’єкті

Начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ зазначив, що проектна глибина мереж каналізації складає від 1,89 до 4,9 м. Загалом під час проведення ремонту планується виконати наступні роботи:

Олександр Олегович підкреслив, що проектна тривалість експлуатації – 50 років.

Нагадаємо, під час серпневої позачергової сесії для ремонту каналізаційної мережі на вулиці Гімназійній депутати погодили виділити 12 мільйонів 492 тисячі 889 гривень (з них 200 тисяч на виготовлення проектно-кошторисної документації).

Exit mobile version