У Переяславі відбувся сольний концерт учениці мистецької школи Марини Бродової

У залі Центру культури і мистецтв 25 квітня відбувся особливий захід – сольний концерт Марини Бродової, вихованки Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці, повідомляє Proslav.

У Переяславі відбувся сольний концерт учениці мистецької школи Марини Бродової
У Переяславі відбувся сольний концерт учениці мистецької школи Марини Бродової

Це вже не перший «сольник» за плечима юної музикантки – на цій же сцені у грудні 2022 року Марина Бродова відіграла програму на саксофоні, грі на якому навчається у викладача Вадима Ноздровського.

Цього разу 14-річна артистка дарувала глядачам виключно вокальні номери. Прозвучали твори українських та закордонних композиторів минулого і сучасності: Мирослава Скорика, Семена Гулака-Артемовського, Джуліо Каччіні, Ендрю Ллойд Веббера, Джакомо Пучіні.

Під час концерту викладач та директор мистецької школи Вадим Ноздровський підтримав ученицю і залюбки зіграв на саксофоні.

Більшість творів Марина Бродова виконала сольно, але кульмінацією концерту стала пісня «Ой, тумани» на слова Тараса Шевченка, яку вона заспівала з рідною сестрою Маргаритою.

Дівчата родом із села Пологи-Чобітки Циблівської громади. Середню освіту Марина з першого класу здобуває у київському Центрі дистанційної освіти «Джерело». У ньому навчалася і Маргарита. Мама дівчаток Вікторія Віталіївна розповідає, що обрали онлайн-освіту, аби доньки мали змогу відвідувати музичну школу. Інакше до школи треба було б їздити автобусом у Циблі, а повертається він пізно.

Маргариті Бродовій 18 років. Дівчина мріє стати графічним дизайнером – до речі, саме вона створила афіші до двох концертів молодшої сестри. Маргарита також захоплюється музикою, грає на сопілці, але називає це своїм хобі.

Натомість Марина переконана, що музика стане справою її життя. Окрім саксофона, дівчина вміє грати на сопілці та гітарі. Вокалу навчається сьомий рік у викладачки Юлії Ноздровської. А після 9-го класу планує вступити до Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. Гулака-Артемовського.

Нагадаємо, у Переяславі хочуть створити музей творчості Ганни Самутіної: зараз її роботи можна побачити в художній школі.

Exit mobile version