Уже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії у повному обсязі – Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що третій тиждень підряд забезпечується виробництво електроенергії у повному обсязі. Передає слова політика Proslav з посиланням на видання ICTV.

Очільник Міненерго також зазначив, що цьогорічний опалювальний сезон був найскладнішим за всю історію України. Однак, за його словами, енергосистема вже третій тиждень працює у бездефіцитному режимі і вже встигла накопичити певні резерви.

Галущенко сподівається, що за відсутності нових ракетних ударів, не доведеться обмежувати споживання.

Політик також повідомив про процедуру замірів споживання у різних областях держави. Він зауважив, що вони (заміри – ред.) проводились з метою перевірки зміни споживання за умови переміщення населення та підприємств, щоб у подальшому встановити справедливі ліміти.

«Проте я радий з того, що наразі енергосистема працює у бездефіцитному режимі. Уже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Ми маємо відповідні резерви і плануємо й надалі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмеження постачання. Тому, я дуже сподіваюся, що ліміти для областей нам найближчим часом не знадобляться взагалі з точки зору споживання», – сказав міністр в ефірі телемарафону.

Герман Галущенко підкреслив, що на сьогоднішній день усі зусилля міністерства спрямовані на відновлення пошкоджених об’єктів перед наступним опалювальним сезоном. Він, зокрема, зауважив, що його відомство працює над тим, щоб забезпечити децентралізацію виробництва електроенергії. Реалізувати такий задум планують завдяки будівництву нових генеруючих потужностей.

Нагадуємо, 27 лютого на Переяславщині будуть відбуватись планові відключення електроенергії. ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» буде проводити ремонтні роботи. Подивитись список населених пунктів можна у нашій публікації.

Exit mobile version