В Україні спростили систему виплат сім’ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців – Міноборони

В Україні спрощено систему виплат для сімей полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців. Повідомляє Proslav з посиланням на телеграм-канал Міністерства оборони України.

Це стало можливим у зв’язку з ухваленням відповідної постанови українським Урядом. Мова йде про постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. №884 і від 28 лютого 2022 р. №168».

Відтепер Міноборони отримує спрощений доступ до деяких державних реєстрів та можливості електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

«Це дозволить оперативно встановлювати членів родини, яким належить грошове забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон або зниклих безвісти», – пояснюють в установі

Зміни також стосуються встановлення повного кола членів сім’ї загиблих, яким належить одноразова грошова допомога в розмірі 15 мільйонів гривень.  

«Наша чітка позиція: родичі загиблих, зниклих безвісти або полонених воїнів не мають витрачати час та зусилля на доведення очевидних для них речей. Якщо у держави є така інформація – це відбуватиметься автоматично після відповідної перевірки громадян. Взаємодія із державними реєстрами створює саме таку систему. Це значно спростить і прискорить процес виплат родинам. Дякуємо за принципову позицію Віцепрем’єр-міністру України Ірині Верещук, завдяки якій ці зміни вдалося впровадити максимально оперативно», – заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

Тим часом на перший захід Київського обласного Центру підготовки населення до нацспротиву долучилось понад 100 людей. Як долучитись до наступних занять – відповідь за посиланням.

Exit mobile version