Валерій Залужний – на обкладинці журналу TIME: головна стаття випуску присвячена йому та війні в Україні

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уже давно став героєм найрізноманітніших постів, мемів та навіть пісень. Він щодня підкорює все більше сердець українців. Адже для громадян він – справжній символ боротьби і незламності.

Валерій Залужний – на обкладинці журналу TIME
Валерій Залужний – на обкладинці журналу TIME

Нині ж видання Time присвятило Залужному обкладинку й розлогий матеріал, де відзначено важливу роль головнокомандувача у протистоянні України російській агресії. Про це йдеться на сайті «Главкома».

Автори публікації у Time зазначають: «Валерія Залужного було б легко недооцінити. Коли генерал не в уніформі, він віддає перевагу футболкам і шортам, які відповідають його легкому почуттю гумору».

Валерій Залужний – на обкладинці журналу TIME

Водночас видання зазначає, що Валерій Залужний став другим «обличчям війни» після президента Володимира Зеленського і може зіграти визначну роль в історії цієї війни.

«Він був частиною українського керівництва, яке витратило роки на перетворення армії країни з незграбної радянської моделі на сучасну бойову силу. Загартований роками боротьби з Росією на східному фронті, він належав до нового покоління українських лідерів, які навчилися бути гнучкими та делегувати рішення командирам на місцях. Його наполеглива підготовка напередодні вторгнення та розумна тактика бою на ранніх етапах війни допомогли нації відбити натиск росіян», – йдеться у публікації.

У журналі також нагадали, як раніше схарактеризував Залужного генерал США Марк Міллі: «Залужний виявився тим військовим розумом, який був потрібний його країні. Його керівництво дозволило українським збройним силам швидко адаптуватися до ініціативи на полі бою проти росіян».

«Важко передбачити, куди піде війна і яку роль у підсумку зіграє Залужний. Але, мабуть, уперше тепер здається можливим, що армія, якою він командує, здобуде перемогу», – йдеться в статті Time.

Exit mobile version