Влада Києва рекомендує повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей: за перший тиждень року було зареєстровано понад 10 тис випадків захворювання вірусними захворюваннями

Київська міська державна адміністрація рекомендує повернутись до практики носіння захисних масок в місцях скупчення людей, інформує Proslav.

Влада Києва рекомендує повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей
Влада Києва рекомендує повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей: за перший тиждень року було зареєстровано понад 10 тис випадків захворювання вірусними захворюваннями

Влада Києва рекомендує повернутись до маскового режиму

За словами КМДА, ВООЗ закликає продовжити дотримання маскового режиму й соціальної дистанції, щоб уникнути зараження COVID-19.

Відтак, киянам рекомендують повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження. Про це повідомив перший заступник голови міської адміністрації Микола Поворозник.

«Відповідну заяву генеральний директор ВООЗ зробив після того, як у багатьох країнах протягом кількох тижнів зростала кількість респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами. У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти», – зазначив пан Поворозник.

Він підкреслив, що киянам доцільно повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження.

«Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатись до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19», – зауважив заступник голови КМДА та нагадав, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

За даними Київської міської військової адміністрації, за перший тиждень цього року у столиці було зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. 50% з них – діти.

Внаслідок хвороби десять дорослих померли в лікарнях. А взагалі по Україні за останні 3 місяці на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей.

Що про це кажуть у МОЗ України

За словами Міністерства охорони здоров’я України, медичні маски, дотримання дистанції та «локальний карантин» в окремих містах чи областях – це базові протиепідемічні та профілактичні норми. Вони діють в Україні на постійній основі, навіть попри скасування загальнонаціонального карантину через COVID-19.

«Такі заходи можуть застосовувати в областях чи окремих районах, містах, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу. Або навіть в окремих установах, навчальних закладах чи окремих класах, школах або підприємствах», – пояснюють у міністерстві.

В установі також зазначили, що рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу різний для кожної області. Його вираховують у залежності від кількості населення та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій під час епідсезону. Він, у свою чергу, починається в Україні в жовтні та закінчується навесні.

Кому і коли потрібно використовувати захисну маску

Одягати захисну маску рекомендовано, якщо:

Нагадаємо, через зростання захворюваності на COVID-19 ВООЗ закликала повернутися до носіння масок.

Exit mobile version