Виплати до Дня Незалежності: хто та яку допомогу отримає у 2024 році

Кабінет міністрів України затвердив розміри разової грошової виплати до Дня Незалежності України ветеранам та деяким іншим особам у 2024 році, передає Proslav.

Виплати до Дня Незалежності: хто та яку допомогу отримає у 2024 році
Виплати до Дня Незалежності: хто та яку допомогу отримає у 2024 році

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, грошова допомога передбачена для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

Хто та яку допомогу отримає у 2024 році до Дня Незалежності

Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, яких визнано особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, установлено виплати в розмірі:

Виплати в розмірі 1 000 гривень отримають учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання. А також діти, які народилися в місцях примусового утримання їхніх батьків.

Виплати в розмірі 3 100 гривень отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Допомога в розмірі 650 гривень передбачена для:

Крім цього, допомогу в 450 гривень отримають учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога.

Нагадаємо, уряд затвердив підвищення акцизів на пальне до рівня ЄС: з 1 липня зростуть ціни на бензин та дизель.

Exit mobile version