За добу на Переяславщині сталися шість пожеж у екосистемах: постраждали тварини

На Переяславщині різко збільшилася кількість випадків спалювання сухої рослинності: тільки упродовж доби, 5 квітня, рятувальники гасили шість пожеж на відкритих територіях, передає Proslav.

За добу на Переяславщині сталися шість пожеж у екосистемах: постраждали тварини
За добу на Переяславщині сталися шість пожеж у екосистемах: постраждали тварини

Під час таких пожеж тварини, які живуть на поверхні ґрунту, задихаються від диму або просто згорають живцем, кажуть рятувальники 27-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Переяслав. Ліквідуючи займання сухої рослинності, вони неодноразово виявляли постраждалих їжаків та інших тварин.

Вогнеборці вкотре закликають громадян бути відповідальними та берегти нашу екосистему!

У п’ятницю, 5 квітня, о 10:36 надійшло звернення про загорання очерету на вулиці Соборній у Переяславі. О 10:59 пожежники ліквідували вогонь на площі 0,01 га.

Вже о 13:15 черговому ДСНС повідомили, що горить трава на вулиці Старий шлях у селі Хоцьки Циблівської громади. О 14:20 пожежу на площі 0,02 га ліквідували.

О 14:25 горіла суха трава на площі 0,04 га на узбіччі поблизу села Харківці Переяславської громади.

О 15:11 сталося займання трави та чагарнику на площі 0,3 га в селі Мазінки Переяславської громади. Повністю ліквідувати наслідки вдалося о 16:40.

О 16:47 загорання трав’яного настилу на площі 0,02 га відбулося в селі Пристроми Студениківської громади. До гасіння залучили рятувальників 25-ДПРЧ м. Березань.

О 17:29 надійшло повідомлення про загорання сухої трави в урочищі Козинські горби в районі дачного кооперативу “В’юнище”. О 18:21 рятувальники повністю загасили осередок займання площею 0,05 га.

Інформацію надав Провідний фахівець відділу організації заходів цивільного захисту Бориспільського РС ГУ ДСНС України у Київській області Денис Порохня

Нагадаємо, у Переяславі школярі ознайомилися з водолазною справою і приміряли професійне спорядження.

Exit mobile version