Грошова допомога за програмою «Турбота» у Переяславській громаді: хто має право та як отримати

Деякі жителі Переяславської громади можуть отримати грошову допомогу в межах комплексної програми «Турбота». Про те, як оформити допомогу, Proslav розповіла Ірина Іванюк, начальниця управління соціального захисту населення Переяславської міської ради.

Грошова допомога за програмою «Турбота» у Переяславській громаді: хто має право та як отримати
Грошова допомога за програмою «Турбота» у Переяславській громаді: хто має право та як отримати

Хто може розраховувати на допомогу

Виплати здійснюються громадянам, які опинилися у складних життєвих ситуаціях внаслідок виникнення непередбачуваних обставин, родинам учасників бойових дій, в яких на утриманні перебувають неповнолітні діти або непрацездатні батьки.

Складними життєвими (непередбачуваними) обставинами комісія визнає наступні:

Яку допомогу можна отримати

Розмір виплати матеріальної допомоги комісія призначає окремо для кожного заявника, з урахуванням конкретної ситуації.

Військові, які зазнали тяжких поранень/травм різного ступеня тяжкості та отримали хвороби під час виконання бойових завдань чи проходження служби в Збройних Сил України і потребують дороговартісного лікування, можуть отримати допомогу до 50 тисяч гривень, а в разі легких поранень/травм – 20 тисяч гривень, в залежності від ступеня тяжкості поранення чи хвороби.

Члени родин учасників бойових дій, які беруть безпосередню участь у заходах для забезпечення оборони України, в яких на утриманні перебувають неповнолітні діти або непрацездатні батьки, мають право на грошову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень.

Отримати грошову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень можуть громадяни зі складними захворюваннями (онкологічні, орфанні, серцево-судинної системи, опорно-рухової системи, гемодіаліз, трансплантація органів), онкохворі громадяни, які звернулися вперше, мають рецидив хвороби, а також пацієнти, які потребують променевої та хіміотерапії та необхідність дороговартісного лікування чи оперативного хірургічного втручання в медичних закладах третинного (високоспеціалізованого) рівня надання медичної допомоги.

Розраховувати на допомогу до 3 тисяч гривень можуть громадяни з хворобами, внаслідок яких необхідне оперативне втручання в медичних закладах вторинного (спеціалізованого) рівня надання медичної допомоги, або внаслідок яких необхідне дороговартісне стаціонарне чи амбулаторне лікування в закладах первинного чи вторинного рівня надання медичної допомоги.

Допомога до 3 тисяч гривень передбачена громадянам, у яких знищене або пошкоджене житло і майно пожежею або стихійним лихом (на підставі Акту Державної служби з надзвичайних ситуацій).

У разі аварійних ситуацій житлово-комунальної системи (на підставі актів компетентної комісії) можна отримати допомогу до 2 тисяч гривень.

Пенсіонери-ювіляри (з нагоди святкування 90, 95, 100 річчя за заявою ювіляра, або представника) отримають 500 гривень.

У разі інших надзвичайних обставин можна отримати допомогу до 2 тисяч гривень (кожен випадок розглядається індивідуально).

Як отримати допомогу

Щоб отримати такі виплати, громадянам потрібно звернутися до Центру надання адміністративних послуг за адресою: м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, 27/25 з письмовою заявою та надати всі документи, які підтверджують право на отримання грошової допомоги:

У разі звернення громадських організацій (ветеранів війни, інвалідів, чорнобильців та інших) надаються також клопотання голови громадської організації; копії документів, які посвідчують особу, якій необхідна матеріальна допомога; копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків особі, що потребує допомоги; довідку банківської установи про відкриття рахунку на ім’я особи – отримувача матеріальної допомоги; письмову згоду особи на збір та обробку інформації.

Нагадаємо, як отримати виплату лікарняних по вагітності та пологах.

Exit mobile version